Mistä kaikki sitten sai alkunsa? Minulla on pienestä pitäen ollut kissoja ja ajattelin, että joskus vielä hankin rotukissan.

Opinnot veivät minut Kajaaniin ja siellä ilmestyi ilmainen viikkolehti ja juuri 2000 kevättalvella esiteltiin eri kissarotuja. Eräänä päivänä vuorossa oli siperiankissan esittely. Rotukuvaus herätti mielenkiintoni ja sen jälkeen löysin itseni internetistä etsimässä lisää tietoa siperiankissoista.

Sitten löysinkin kuvia tarjolla olevista pennuista ja Minnilän Idefix eli Aatu miellytti minua eniten. Aatu lensi luokseni Kajaaniin lentokoneella ja päivääkään ei ole tarvinnut katua. Aatu nukkui ikuiseen uneen äkillisesti sairauden murtamana 7.4.2006

Alkukesästä 2001 minulle tarjoutui tilaisuus ottaa naaras yhteisomistukseen Minnilän kissalan kanssa. Tartuin tilaisuuteen ja niin minulle tuli sitten Sibcat`s Chocolatecandy eli Inka. Ensimmäinen Inkan pentue syntyi Minnilän nimiin 2002. Siitä sitten innostuin ja hain omaa kasvattajanimeä.

Kasvattajanimi FIN*Taimyrin hyväksyttiin alkusyksystä 2002. Nimi Taimyrin tulee Taimyrin niemimaasta, joka sijaitsee Siperiassa. Kissalan ensimmäiset viisi kissanpentua syntyivät 19.11.2003. Pentueesta Taimyrin Athene eli Miisa jäi tuolloin siitosnaaraaksi kissalaani. Kissalan toinen pentue syntyi 15.11.2005 ja tästä pentueesta sukua jäi jatkamaan Taimyrin Basmina eli Boogitar. Boogitar synnytti 28.7.2007 kissalan historian kolmannet pennut.

Kissojen lisäksi perheeseeni kuuluvat pojat Eemil ja Eeli, jotka pitävät huolen, että pennut tottuvat lapsiin, sekä aviomies Ari. Vaikka kissala sijaitsee Vantaalla, niin kissamme matkustavat lomien aikaan mukanamme mummulaan Suomussalmelle.